Sosyal Medya

Güncel

FET֒den tutuklu general serbest bırakıldı

DARBE girişimi soruşturması kapsamında 18 Temmuz 2016’da tutuklanan eski Afyonkarahisar İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral İsmet Gökhan Gülmez, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.



15 Temmuz darbe giriÅŸimi soruÅŸturması kapsamında 18 Temmuz 2016 tarihinde tutuklanan eski Afyonkarahisar Ä°kmal ve Garnizon Komutanı TuÄŸgeneral Ä°smet Gökhan Gülmez, ’FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyesi olmak’ suçundan yargılandığı Afyonkarahisar 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı. DuruÅŸmaya, Gülmez’in ailesi ve yakınlarının yanı sıra Türkiye Harp Malulü Gaziler Åžehit Dul ve Yetimleri DerneÄŸi Åžube BaÅŸkanı Ä°smail KumartaÅŸlı, ÅŸehit yakınları, gaziler de katıldı.

SUÇLAMALARI REDDETİ

Hakkındaki suçlamalara cevap veren Gülmez, 15 Temmuz darbe giriÅŸimi sonrası harp ceridesi tutulması için Genelkurmay BaÅŸkanlığı’ndan emir geldiÄŸini söyledi. Garnizon komutanlığı olarak 15 Temmuz hain darbe giriÅŸiminin olduÄŸu gece demokrasiden ve milli iradeden yana olduÄŸunu söyleyen Gülmez, 15 Temmuz darbe giriÅŸiminde net tavır sergilemediÄŸi yönündeki suçlamayı kabul etmedi.ÿ

"HARP CERÄ°DESÄ° TUTULMA EMRÄ°NÄ° VERDÄ°M"

15 Temmuz darbe gecesi gelen emir üzerine harp ceridesi tutulduÄŸunu, ceridenin adının ’barış’, ’harp’, ’15 Temmuz’ gibi farklı isimler olabileceÄŸini vurgulayan Gülmez, ceride tutulması konusunda emir verdiÄŸini aktardı. Mahkeme heyeti, 15 Temmuz darbe giriÅŸiminin olduÄŸu gece komutanlığın kamera kayıtlarını neden yedeklemediÄŸini sorması üzerine Gülmez, "Güvenlik kameraları ben göreve baÅŸladığımda takıldı. Kameralarla ilgilenen görevli arkadaÅŸlar vardı. Fakat sizin de bahsettiÄŸiniz gibi 24 saat sonra silinip silinmediÄŸini bilmiyorum" dedi.ÿ

BENİ VALİ BEY ÇAĞIRMADI

15 Temmuz darbe girişiminde valilik konutundan krizin yönetildiğini belirten İsmet Gökhan Gülmez, dönemin valisi Aziz Yıldırım ile telefonla görüştüğünü, herhangi bir olumsuz durum olmadığını aktardığını söyledi. "Vali çağırdığında gitmediğim söyleniyor" diyerek suçlamalara cevap veren Gülmez, "Beni vali bey çağırmadı. Kendisiyle telefonda konuştum. O da konutta olduğunu söyledi. Zaten ifadesinde de çağırmadığını söylüyor. Kriz konuttan yönetiliyorsa bunun sebebi iyi bir garnizon komutanıdır. Ben darbeci olsaydım konuta gider onları alırdım" diye konuştu.

KÖTÜ BİR NİYET TAŞIMADIM

Her zaman devletinin ve milletinin yanında olduğunu vurgulayan Gülmez, şunları söyledi:

"Hiçbir zaman vatanıma, milletime karşı olmadım. Bana bağlı 11 birlik vardı. Darbeci olsaydım bu birlikleri harekete geçirirdim. Ama vatanına ve milletine bağlı birisiyim. Silahlı terör örgütü üyeliği suçunu kabul etmiyorum. 15 Temmuz hain darbe girişiminin olduğu gece demokrasiden ve milli iradeden yana oldum. Hiçbir zaman devletime karşı kötü bir niyet taşımadım. Görevimi layıkıyla yerine getirdim."

EMÄ°R GENELKURMAY'DAN GELDÄ°

Mahkemede tanık olarak dinlenen M.A.B., 15 Temmuz darbe gecesi orduevine çaÄŸrıldığını ve gittiÄŸini söyledi. Garnizon Komutanlığı Hareket EÄŸitim Åžubesi’nde astsubay olarak görev yaptığını aktaran M.A.B., Ä°smet Gökhan Gülmez’den darbe gecesi olumsuz bir emir almadığını kaydetti. Harp ceridesini Genelkurmay BaÅŸkanlığı’ndan gelen emir doÄŸrultusunda barış ceridesine göre hazırladığını söyleyen M.A.B., "Emir ne verildiyse onu yaptım" dedi.

ADLÄ° KONTROLLE BIRAKILDI

Mahkeme heyetinin son sözünü sorduÄŸu Ä°smet Gökhan Gülmez, tahliyesini talep etti. Mahkeme heyeti verilen aranın ardından kararını açıkladı. Heyet, 417 gündür tutuklu bulunan Ä°smet Gökhan Gülmez’in adli kontrol ÅŸartıyla serbest bırakılmasına hükmetti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.